Uw gevel laten kaleien

Uw gevel laten kaleien

  • Uw gevel laten kaleien door een expert?
  • Uw muren een landelijke look geven?
  • Een gezellige sfeer in uw tuin creëren met gekaleide muren of een gekaleid poolhouse?

Bij Leysen Schilderwerken bent u aan het goede adres om uw gevel te laten kaleien. Wij zijn ervaren kaleiers en zorgen voor een prachtige gekaleide gevel.

Kaleien voor een authentieke, landelijke uitstraling

Kaleien is een eeuwenoude techniek die vandaag nog altijd gebruikt wordt om gevels en zelfs binnenmuren een heel authentieke, landelijke uitstraling te geven. Typisch aan kalei is dat de ondergrond zichtbaar blijft. U krijgt ook een effect van borstelstrepen dat de techniek een heel levendig uitzicht geeft.

Voordelen gevel laten kaleien

Uw gevel kaleien biedt u tal voor voordelen:

  • kalei is renoverend terwijl u toch de gevelstructuur behoudt
  • kaleien geeft uw buitenmuren een landelijke uitstraling
  • kalei is duurzaam en ecologisch
  • kalei zorgt voor een heel natuurlijke, matte look van uw gevel

Natuurlijke kalk, minerale vulstoffen en pigmenten

De kalei die we plaatsen is een cementvrije fijne kaleimortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale vulstoffen. Daar worden dan minerale pigmenten aan toegevoegd om uw kalei een kleur te geven. Kalei wordt enkel geplaatst op een zuigende ondergrond zoals ruwe bakstenen.

Wel of niet? Uitgesproken kleurcontrasten

Houdt u niet van contrasten en wilt u niet dat er na een fikse regenbui duidelijke verschillen zijn tussen droge en vochtige plekken? Dan behandelen we de kalei nog na met een waterwerende impregnerende vloeistof. Die beschermt uw gevel extra tegen waterindringing en vervuiling en voorkomt kleurcontrasten.

Kalei gecombineerd met egale kleur

Wilt u graag uw kalei combineren met een egale kleur die niet verandert onder invloed van vocht? Ook dat kan. Het matte uitzicht en het ademend karakter van uw kalei blijft behouden.

Kalei als verf

Is uw gevel al geschilderd? Dan is het niet mogelijk om uw gevel nog te kaleien. Voor dit soort situaties bieden we een alternatief. Zo werken we met een verf met kwartsstructuur die het korrelig en mineraal matterend karakter van echte kalei nabootst. Deze techniek biedt tegelijk ook de voordelen van verf: waterwerend en vuilafstotend.

Wat kost het om uw gevel te laten kaleien?

De kost van kalei is uiteraard afhankelijk van heel wat factoren: het aantal en de grootte van uw gevels, de toestand van uw gevel, het aantal lagen die geplaatst moeten worden,… Daarom komen we altijd ter plaatste om uw gevel, poolhouse, binnenmuren te bekijken. Zo bezorgen we u achteraf een gedetailleerde, nauwkeurige offerte bezorgen. Die is uiteraard gratis en vrijblijvend.

Uw gevel, binnenmuren, tuinmuren, tuinhuis, poolhouse laten kaleien?
We helpen u graag verder!
Bel +32 474 22 70 59 voor een vrijblijvende offerte of stuur ons een mail.