Mortex, microtopping of aqua sensa? Cementstuc is een prachtige afwerking voor al uw woonruimtes!

Wat is het verschil tussen mortex, microtopping, aqua sensa, stuc deco en beton ciré?

De verschillen zijn klein. De samenstelling van de producten verschilt wat en het ene heeft ook een uitgesprokener karakter dan het andere. Mortex komt ook van een andere producent dan microtopping en aqua sensa. Het zijn ‘stuc voor stuc’ vormen van cementstuc: een mengsel van cement en andere bestanddelen, afhankelijk van het product.

aqua sensa - Schilderwerken Leysen
aqua sensa - Schilderwerken Leysen

Cementstuc: waterbestendig en bijzonder duurzaam

Cementstuc is kortweg een waterbestendige en krasbestendige natuursteenimitatie die toegepast wordt op wanden, vloeren, meubels, als keukenblad, … Als de ondergrond maar droog en stabiel is. Grote voordelen zijn de onderhoudsvriendelijkheid en de waterdichtheid. Er is keuze uit allerlei tinten en schakeringen: van zachte natuurkleuren tot donkere kleuren.

De gemene deler: de natuurlijke betonlook

Al deze technieken – mortex, microtopping en aqua sensa – imiteren de oorspronkelijke look&feel van tadelakt: een stuctechniek op basis van kalk uit Marocco. De Marrokaanse Berberbevolking gebruikt deze arbeidsintensieve techniek om hun hammans en badhuizen mee te bekleden. Het grote nadeel van tadelakt is dat het niet waterdicht is en heel veel onderhoud vraagt. Cementstuc heeft dezelfde look&feel, maar is veel steviger, duurzamer en vooral ook waterbestendig.

aqua sensa - Schilderwerken Leysen
stuc deco - Schilderwerken Leysen

Natuurlijke, warme look van aqua sensa, mortex, microtopping

Wat veel mensen aantrekt in microtopping, mortex, stuc deco en aqua sensa is de warme, natuurlijke uitstraling. Deze cementstuc kan ook zo goed als naadloos aangebracht worden. Daardoor past het ook in elk interieur: van strak en modern tot landelijk, japandi of Scandinavisch.

Aqua Sensa: de cementstuc van Boss paints

Op zoek naar een minimalistische stijl voor uw interieur? Aqua Sensa creëert in uw badkamer naadloze overgangen tussen uw wanden, uw inloopdouche, uw vloer tot aan uw bad. Uw keuken krijgt een tijdloze look met een voegloos werkblad en een egale spatwand.

Aqua Sensa is een bijzonder kwalitatieve cementstuk waar we heel graag mee werken. Het resultaat is altijd bijzonder warm en zorgt voor rust en eenheid in uw interieur. Kies uit 30 kleuren. We plaatsen deze Aqua Sensa zowel in nieuwbouw als bij renovatie.

aqua sensa - Schilderwerken Leysen
mortex - Schilderwerken Leysen

Mortex: een bijzondere cementstuc

Ook mortex – een mengsel met minerale micro-mortel – heeft hetzelfde uitzicht als originele tadelakt of beton ciré. Het is sterk, heel flexibel en dun. Dat maakt dat mortex zich uitstekend hecht aan allerlei oppervlakken. Wij brengen het professioneel aan op muren, vloeren, meubilair en douches. Mortex is waterdicht in de massa. En is van Belgische kwalitatieve makelij.

U kan het in allerlei kleuren laten aanbrengen in uw interieur. De neutrale basis kleuren we dan bij met pigmenten. En u kan er ook allerlei effecten mee creëren en spelen met de textuur, de tinten, de bewegingen van het aanbrengen, … Ideaal voor renovaties want we brengen het bijvoorbeeld over een bestaande tegelwand aan omdat mortex zo dun en flexibel is. We informeren u graag over alle mogelijkheden.

Cementstuc van Stoopen & Meeûs

Het Antwerpse Stoopen & Meeûs geniet internationale faam als het aankomt op minerale stuc. Ze maken dan ook bijzonder kwalitatieve producten waar wij heel graag mee werken. De StucDeco en StucGranito zijn naadloze en heel harde bekledingen voor uw muren, plafonds, vloeren, aanrechten en trappen. En deze cementstucs zijn ook heel geschikt voor badkamers en douches. Volkomen naadloos uiteraard. U kiest voor een strakke, egale look of voor meer kleurnuances. Deze cementstuc is bovendien milieuvriendelijk en duurzaam.

Of u het nu meer hebt voor de heel levendige originele tadelakt look, of valt voor glanzende muren met uitgesproken kleurschakeringen of net voor heel strakke, egale muurbekleding: met de cementstuc van Stoopen & Meeûs kunnen we al deze effecten moeiteloos creëren.

mortex - Schilderwerken Leysen

Cementstuc: een techniek voor echte vakmannen zoals wij

Voor al deze technieken is het zo belangrijk dat ze geplaatst worden door een echte vakman. Zoals de schilders van Schilderwerken Angelo Leysen. Wij hebben deze technieken perfect in de vingers: we volgen regelmatig bijscholing bij de fabrikanten van cementstuc en door onze vele jaren ervaring met deze tijdloze techniek weten wij precies hoe we het aanbrengen op verschillende ondergronden.

Interesse in cementstuc voor uw interieur? Contacteer ons en in een vrijblijvend gesprek geven we u met plezier advies.

Mortex, microtopping of aqua sensa voor uw badkamer, douche, keuken of andere leefruimte?
We helpen u graag verder!
Bel +32 474 22 70 59 voor een vrijblijvende offerte of stuur ons een mail.